Professor in flavour engineering & technologie voor de drankenindustrie
KU Leuven
Gent
6 dagen geleden

Onderzoek

 • U ontwikkelt een onderzoeksprogramma van internationaal niveau in het domein van flavour engineering & technologie voor de drankenindustrie.
 • Binnen het vooropgestelde domein richt uw onderzoek zich op de rol van grondstoffen met betrekking tot de flavouraspecten van dranken, de ontwikkeling en implementatie van innovatieve flavours in grondstoffen, het toepassen en sturen van micro-organismen voor flavourontwikkeling alsook op synergismen tussen grondstoffen en micro-organismen met betrekking tot het creëren van nieuwe flavours.
 • Als primaire focus zal u zich richten op gefermenteerde alcoholische dranken en innovatieve niet-alcoholische dranken en de technologische uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

  Deze expertise kan verdere uitbreiding vinden in de voedingsmiddelenindustrie.

 • U versterkt de bestaande onderzoekslijnen en brengt complementaire expertise aan die aansluiting vindt bij de lopende onderzoekslijnen binnen de Onderzoeksgroep Enzym-, Fermentatie- en Brouwerijtechnologie en dat verder ook complementair is aan bestaande onderzoekslijnen binnen de Afdeling Levensmiddelen- en Microbiële Technologie, de Afdeling Microbiële en Plantengenetica en het Departement Microbiële en Moleculaire Systemen.
 • Binnen het vooropgestelde domein ontplooit u activiteiten van gericht wetenschappelijk onderzoek die resulteren in doctoraten en publicaties die voldoen aan de internationale standaarden en die leiden tot een brede internationale erkenning.
 • U bestendigt het bestaande nationaal en internationaal netwerk en breidt dit verder uit. U besteedt hierbij de nodige aandacht aan de uitbouw van een sterk bedrijfsnetwerk waarbij vraaggedreven onderzoekstopics centraal staan inclusief valorisatie van de onderzoeksresultaten en het uitvoeren van industriële dienstverlening.
 • Om deze doelstellingen te verwezenlijken bent u in staat om competitief zowel projectmatige overheidsfinanciering als bilaterale industriële financiering te verwerven.

 • U streeft telkens naar excellentie en levert zo een bijdrage aan de verdere uitbouw van de onderzoeksgroep en de faculteit.
 • Onderwijs

 • U verzorgt kwalitatief hoogstaand onderwijs aan zowel bachelor- als masterstudenten binnen het domein van de biochemie en bio en als promotor van doctoraatsstudenten.
 • U ontwikkelt uw onderwijs overeenkomstig de visie van de KU Leuven op activerend en onderzoeksgebaseerd onderwijs en maakt gebruik van de mogelijkheden voor onderwijskundige professionalisering die de faculteit en de universiteit aanbieden.
 • Dienstverlening

 • U bent bereid tot wetenschappelijke, maatschappelijke en interne dienstverlening.
 • U onderhoudt nauw contact met het werkveld. Zoals hoger vermeld is het onderhouden van contacten met bedrijven die in aanmerking komen voor valorisatie van de onderzoeksresultaten hierbij van groot belang.
 • U speelt een actieve rol bij de profilering van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen ten aanzien van nieuwe studenten en het brede werkveld door participatie bij infodagen en andere PR-activiteiten, netwerkmomenten en beurzen, Daarnaast wordt een enthousiaste inzet verwacht in de verschillende commissies en werkgroepen van het Departement Microbiële en Moleculaire Systemen en de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen.
 • Profiel

 • U bent houder van een diploma van doctor in de Industriële Ingenieurswetenschappen of van een gelijkwaardig diploma en van een doctoraat op proefschrift op een relevant onderwerp waardoor dit een uitstekende voorbereiding op het onderzoeksprogramma garandeert.
 • U beschikt over een sterk onderzoeksdossier in het vakgebied. Dit moet blijken uit uw publicaties of uit uw onderzoekservaring binnen de industrie.
 • U heeft de ambitie bij te dragen tot valorisatie van onderzoek binnen industrie en maatschappij. Internationale ervaring is een belangrijk pluspunt.

 • U hebt aantoonbare kwaliteiten voor het academisch onderwijs. Onderwijservaring is een pluspunt.
 • U beschikt over organisatorische vaardigheden en u bent collegiaal ingesteld. U bezit ook leidinggevende capaciteiten in een universitaire of industriële context.
 • Een goede kennis van het Engels is een vereiste. De KU Leuven biedt cursussen academisch Engels aan.
 • De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands. Als u bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een opleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen.
 • Vooraleer u een lesopdracht in het Nederlands of Engels doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands respectievelijk Engels te verwerven.

  Aanbod

  Wij bieden een voltijdse tewerkstelling in een intellectueel uitdagende omgeving.De KU Leuven is een onderzoeksintensieve, internationaal georiënteerde universiteit die zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoert.

  Onze universiteit is sterk inter- en multidisciplinair gericht en streeft naar internationale excellentie. Zij werkt hiervoor actief samen met haar onderzoekspartners in binnen- en buitenland.

  Haar studenten biedt ze een academische vorming aan die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek van hoog niveau. Uw hoofdwerkplaats is KU Leuven Technologiecampus Gent, in een historische stad met een spoorverbinding van 40 minuten naar Brussel, en ongeveer 3 uur naar Parijs, Londen en Amsterdam.

  Afhankelijk van uw dossier en kwalificaties wordt u aangesteld of benoemd in een van de graden van het zelfstandig academisch personeel : docent, hoofddocent, hoogleraar of gewoon hoogleraar.

  Junior onderzoekers worden in principe aangesteld als docent tenure track voor een periode van 5 jaar; nadien worden ze, bij positieve evaluatie, vast benoemd als hoofddocent.

  De KU Leuven is goed uitgerust om buitenlandse professoren en hun familie te verwelkomen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van immigratie en administratie, huisvesting, kinderopvang, Nederlands leren, partner loopbaancoaching, .

 • Om wetenschappelijke integratie en onderzoek in de eerste fase te faciliteren wordt een onderzoekspositie ter beschikking gesteld equivalent met een doctoraatsbursaal voor 4 jaar.
 • Indien u geen andere substantiële financiering ter beschikking heeft, kan u een startfinanciering van 100.000 euro aanvragen indien u minstens voor 50% aangeworven wordt.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier