Data Scientist R&D
Umicore
Belgium, Olen
7 uur geleden

Group R&D

Research & Development, Information Technology

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land.

Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-

toepassingen, katalysatoren...Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

Over R&D

Vooruitgang stimuleren door onderzoek. Om materiaaloplossingen te ontwikkelen voor de meest dringende uitdagingen ter wereld en te anticiperen op de noden van onze klanten, investeren we veel in O&O.

Het onderzoek van Umicore richt zich vooral op nieuwe materialen en processen om een antwoord te bieden aan megatrends zoals grondstoffen schaarste en schone mobiliteit.

Aan onderzoek en ontwikkeling doen betekent per definitie dat we niet mogen stilstaan. We moeten nieuwe methoden ontdekken, nieuwe oplossingen bedenken en nieuwe ideeën ontwikkelen.

Wat jij zal doen

 • Samen met jouw collega’s voer je mee de innovatietrajecten op het gebied van data science voor de verschillende departementen in Umicore.
 • Dit betekent o.a.Je bent betrokken bij het omzetten van een business vraag naar een project waarbij het visualiseren en analyseren van data een belangrijke factor spelen.

  Je houdt toezicht op het verzamelen van gegevens en brengt ideeën aan om processen efficiënter te laten verlopen.Je exploreert en onderzoekt data via verschillende tools om opportuniteiten te ontdekken.

  Je detecteert de juiste problemen om adviezen te kunnen leveren aan de departementen.Je verzamelt inzichten uit verschillende databronnen zoals productie data of tekst documenten gebruik makende van machine learning en artificiële intelligentie en rapporteert de resultaten.

 • Je bent betrokken bij het toezicht op data infrastructuur en data management.
 • Naar wie we op zoek zijn

 • Je beschikt over een master diploma in Wiskundig Ingenieurstechnieken, Computer Wetenschappen, Informatica, Wiskunde of Statistiek.
 • Je beschikt over goede analytische vaardigheden om problemen efficiënt te onderzoeken en bent resultaat gericht.
 • Je hebt een goede kennis van toegepaste statistiek, predictive modelling, data mining en andere kwantitatieve methodes.
 • Je bent vertrouwd met het ontwikkelen van data-gedreven modellen en algoritmes.
 • Je hebt ervaring met programmeertalen zoals Python of R. Kennis van databases is een plus.
 • Je bent contactvaardig en mondig om gebruikers te kunnen helpen en bijstaan met hun vragen
 • Je hebt een passie om te werken in een industriële context. Je bent zeer gemotiveerd en steeds op zoek om je verder te ontwikkelen en te leren.
 • Je hebt een basiskennis Engels.
 • Wat we aanbieden

  Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf én als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen.

  We bieden een competetief loon en alle voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzeking,...die je mag verwachten van een top employer.

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier