Stage Europa Direct provincie Antwerpen: communicatie, events en educatie
Europa Direct Provincie Antwerpen
Antwerpen
15 uur geleden
source : Student.be

Dienst Europa van provincie Antwerpen biedt een uitdagende en afwisselende stage in een internationale omgeving. Je combineert er inhoudelijk werk met de praktijk als volwaardig lid van het team.

Na afloop van je stage heb je inzicht in politieke besluitvormingsprocessen op regionaal en Europees niveau. Overheidscommunicatie via persberichten en sociale media kent voor jou geen geheimen meer, net zoals de organisatie van evenementen.

Provincie Antwerpen staat open voor jouw ideeën en initiatief. Je krijgt de kans congressen of infosessies bij te wonen en te werken aan je professioneel netwerk.

Er is ook mogelijkheid om interne opleidingen te volgen zoals bijvoorbeeld presentatietechnieken, Na de stage is er een mogelijkheid tot sporadische freelance-

opdrachten als lesgever voor de Europaweken. Je werkt met uiteenlopende doelgroepen zoals :

leerlingen van de basisschool, gemeentebesturen, ondernemers, burgers, studenten, leerkrachten, Daarnaast werk je samen met verschillende partners zoals de Europese Commissie, overheidsorganisaties, provinciale diensten, EU-

informatienetwerken, Europese subsidieprogramma s, De voertaal van onze acties en projecten is Nederlands, maar sporadisch kan het gebeuren dat je Engels of Frans nodig hebt. Taken :

Communicatie : sociale mediaberichten opstellen (Facebook, Instagram, Pinterest), opstellen teksten drukwerk en website Pop up Europa. Frequentie :

meerdere keren per week Evenementen :

ondersteunen bij voorbereiding (bv administratie, draaiboeken, sprekers contacteren, afspraken catering opvolgen, ...) en praktische ondersteuning (bv onthaal, klaarzetten zaal, ).

Deze activiteiten staan al op het programma voor het najaar :

Pop up Europa in Balen en Putte, een bezoek aan het Europees Parlement met leerkrachten uit het secundair onderwijs en een evenement samen met studentenvereniging Europakring Antwerpen. Frequentie :

Minstens vijf evenementen in de stageperiode. EU-actualiteit :

opvolgen nieuwsberichten voor praktisch gebruik zoals sociale media, lesmaterialen, Frequentie :

dagelijkse opvolging Rollenspel EU : Lesgeven aan de 3e graad basisonderwijs tijdens de Europaweken in het PIME in Lier en het Suske & Wiske Kindermuseum in Kalmthout (eventueel aangevuld met presentaties voor andere educatieve doelgroepen). Frequentie :

tien tot vijftien keer in de stageperiode.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier