Expert Accountant Verzekeringen
Belfius Bank
Sint-Joost-ten-Node, Brussel, België
3 dagen geleden
source : Jobat

Werk je graag in teamverband en leer je met plezier bij? Balans en kwartaal zijn geen Chinees of wartaal? Is het leven een universiteit en is elke dag een schooldag, dan heeft Accounting een fantastisch curriculum klaarliggen voor jou.

Boekhoudkundige producten, financiële instrumenten, processen en spelregels zijn continu in ontwikkeling. Denk maar aan de grote impact van de transitie richting IFRS 17 op de verzekeringsbranche.

Daarom zijn we op zoek naar een expert accountant om het team Accounting Control Commercial Bank & Insurance te versterken voor het domein Verzekeringen.

Wat doet een expert accountant?

In deze functie zorg je ervoor dat je :

 • Het afsluitproces van boekhoudkundige en niet-boekhoudkundige gegevens goed en tijdig uitvoert en / of stuurt;
 • Belangrijke evoluties in de resultatenrekening en in en buiten de balans controleert, analyseert, valideert en rapporteert, volgens nationale (BGAAP) en internationale normen (IFRS);
 • Analyses uitvoert van specifieke deelgebieden en transacties;
 • Projecten ter optimalisatie van BGAAP- en IFRS-gerelateerde systemen en procedures trekt;
 • Projecten ter implementatie van IFRS 17 ondersteunt;
 • Collega’s coacht, ondersteunt en voorziet van (technisch diepgaand) advies;
 • Goed samenwerkt met externe revisoren.
 • Voldoe je aan deze voorwaarden, dan ben jij een geknipte kandidaat voor de job :

 • Je hebt een diploma hoger onderwijs in een economische richting;
 • Je hebt enkele jaren ervaring in de verzekeringswereld;
 • MS Office-tools hebben geen geheimen voor jou;
 • Je neemt initiatief en kan zelfstandig werken;
 • Je bent een sterke planner en volgt goed organisatie en vooruitgang op;
 • Je analytisch, conceptueel en integrerend denkvermogen verkeert in uitstekende conditie;
 • Nieuwe contacten leggen en profileren doe je vlot (schriftelijk en mondeling).
 • Bij Belfius willen wij Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving en jij kan ons helpen om het verschil te maken.

  Wij hechten er veel belang aan dat elke medewerker privéleven en werk goed met elkaar kan combineren. Zo is onze bedrijfscultuur in de eerste plaats gebaseerd op vertrouwen en autonomie en hebben we een hybride manier van werken ingevoerd, Home Based genaamd, die berust op een gezond evenwicht tussen telewerk en onsite’ werken op kantoor.

  Als nieuwe medewerker word jij automatisch aangeworven met dit statuut. Concreet werk jij thuis gedurende het grootste deel van je werktijd, en combineer je dat telewerk met aanwezigheid op de werkplek, m.

  a.w. onze hoofdzetel of een regionale zetel, afhankelijk van de behoeften van de dienst en met het oog op de instandhouding van onder meer een goede samenwerking met je chef, je collega’s, je transversale contacten enz.

  De hoofdzetels en de regionale zetels zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je naar kantoor werken? Begin dan je werkdag op de hoofdzetel met een trainingssessie in de Belfius Workout, de fitnessruimte made belfius, gebruik 's middags een gezonde lunch in een van onze bedrijfsrestaurants of in The Village, waar je eveneens informele vergaderingen kan houden met collega's bij een koffie of een kleine versnapering.

  Neem je loopbaan in eigen handen en maak gebruik van de mogelijkheden tot individuele ontwikkeling die je worden aangeboden door de Belfius Academy.

  Als werkgever investeren wij in de ontwikkeling van leadership. Voorts zijn diversiteit en gelijke kansen in onze ogen belangrijke waarden.

  We bieden je bovendien een aantrekkelijk loonpakket aan dat je ten dele zelf kan samenstellen volgens je eigen behoeften, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement op het openbaar vervoer, een korting op bank- en verzekeringsproducten enz.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier