Technieker Elektromechanica
Infrabel
Mechelen, BE
6 uur geleden

DE JOB

Heb je een passie voor techniek, elektriciteit en / of mechanica? Dan is Infrabel misschien wel iets voor jou!

 • Seininrichting (elektronica, zwakstroom) Wil jij graag werken met elektriciteit, elektronica én informatica? Dan is deze specialiteit iets voor jou.
 • Bij onderhoudswerken : Ben je verantwoordelijk voor het regelen, aanpassen, onderhouden en herstellen van de seininrichting , namelijk de wissels, seinen, overwegen en spoordetectiesystemen.

  Analyseer en behandel je problemen van de technische veiligheidsinstallaties met behulp van specifieke meetapparatuur en informaticamiddelen.

  Werk je meestal in een kleine ploeg van 2 à 3 technici. Je hebt doorgaans vaste uren, maar werkt ook regelmatig s nachts en in weekends.

  Je kan ook deel uitmaken van de snelle interventiedienst (met een bijkomende vergoeding) : dan kan je opgeroepen worden buiten de normale diensturen bij dringende problemen.

  Bij vernieuwingswerken : Werk je mee aan het installeren, vernieuwen, afregelen, testen en indienststellen van de seininstallaties .

  Deze installaties bevinden zich langs de sporen en in de seinhuizen, van waaruit het treinverkeer geregeld wordt. Kan je ingeschakeld worden om toezicht te doen op werven waar de seininrichting vernieuwd wordt.

  Hierbij werk je zelfstandig, zorg je ervoor dat de aannemer op een veilige manier op of langs het spoor kan werken en bewaak je de kwaliteit van de uitvoering van de aannemer.

  Werk je in een ploeg van ongeveer 8 technici, aangestuurd door een ploegleider. Je hebt doorgaans vaste uren, maar werkt ook regelmatig s nachts en in weekends.

 • Verlichting, verwarming en Drijfkracht in het spoor (strekstroom) Ben je geïnteresseerd in elektriciteit en techniek? Dan ben jij misschien onze nieuwe Technieker Elektromechanica met specialiteit power distribution : Je staat in voor het onderhoud, de montage en de herstelling van de elektrische installaties zoals voedingsinstallaties van seinen en wissels, middenspanningsinstallaties (transformatieposten), wisselverwarming, pompen, verlichting, noodvoedingen, .
 • Je hebt doorgaans vaste uren, maar af en toe is er ook avond- of weekendwerk mogelijk. Af en toe ben je van wacht , dan kan je opgeroepen worden buiten de normale diensturen om storingen aan één van de installaties te gaan oplossen.
 • Bovenleiding (mechanica en sterkstroom)
 • Ben je geïnteresseerd in mechanica? Dan word jij specialist bovenleidingen en zorg je voor de opbouw, het onderhoud, de afregeling en de vernieuwing van de installaties van de bovenleiding (draagmasten, dwarsbalken, bedrading, schakelaars, .

 • Je werkt in een ploegensysteem. Je kan opgeroepen worden buiten de normale diensturen om storingen aan de installaties te gaan oplossen.
 • Power Substations (Hoogspanningspost)
 • In deze specialiteit verdiep je je verder in de regeling, het onderhoud en de uitbreiding van onze tractie-onderstations.

  Onze tractie-onderstations dienen als voedingspost voor de bovenleiding.

  Je werkt in een kleine ploeg van 2-3 technici. Je werkt in dagdienst met sporadisch weekend- en avondwerk. Af en toe zal je ook van wacht zijn.

  Dan word je opgeroepen buiten de normale diensturen om storingen op te lossen. Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover.

  Je hebt :

 • Een diploma secundair onderwijs (of gelijkwaardig) behaald in het technisch of beroepsonderwijs - studiegebied "mechanica elektriciteit .
 • Of een bewijsstuk of een attest van slagen, afgeleverd door het hoger secundair onderwijs voor sociale promotie na een cyclus van minstens lestijden en dat als gelijkwaardig wordt beschouwd met het voornoemde diploma.
 • Afgeleverd door een door de Staat of één der Gemeenschappen opgerichte, gesubsidieerde of erkende inrichting.

 • Of een attest dat getuigt van kwalificaties die buiten het diploma zijn verworven in de domeinen mechanica en / of elektriciteit.
 • Of minstens 2 jaar relevante ervaring in de gebieden mechanica en / of elektriciteit. De kandidaten die in het bezit zijn van een attest dat getuigt van kwalificaties die buiten het diploma zijn verworven of die minstens 2 jaar relevante ervaring hebben in de domeinen mechanica en / of elektriciteit moeten eerst onderworpen worden aan een cv-screening.
 • En :

 • Je beschikt over een goede kennis van elektriciteit (vervangweerstand serie / parallel, werking transformatoren, lezen elektrische schema’s) en basiskennis van vermogenselektronica.
 • Je beschikt over voldoende wiskundig inzicht.
 • Je zorgt ervoor dat je team de regels, procedures en kwaliteitsvoorschriften correct opvolgt en geeft steeds voorrang aan veiligheid.
 • Je beschikt over een rijbewijs B of bent bereid dit te behalen.
 • Infrabel wil de maatschappelijke diversiteit weerspiegeld zien in haar medewerkers. Jouw talenten en enthousiasme, daar draait het om, niet om je geslacht, leeftijd, origine of beperking.

  ONS AANBOD

 • Een boeiende en afwisselende job.
 • Bij een stabiel bedrijf dat bijdraagt aan een duurzame mobiliteit voor de samenleving.
 • Talrijke opleidings- en doorgroeimogelijkheden : jij bent ondernemer van je eigen carrière.
 • Veel flexibiliteit, zodat je zelf de balans tussen werk en privé kan bepalen.
 • Een aantrekkelijk, statutair loonpakket met verschillende aanvullende voordelen.
 • Gratis reizen met de trein in de Benelux.
 • DE WERKOMGEVING

  Infrabel bouwt, onderhoudt en vernieuwt de spoorweginfrastructuur in België. Met zo’n 10. medewerkers werken we aan een betrouwbaar en modern spoorwegnet : om de mobiliteitsbehoeften van onze samenleving mee te ontwikkelen en bij te dragen aan een duurzame samenleving.

  Als Technieker Elektromechanica kom je terecht bij onze directie Asset Management . De 6. medewerkers van Asset Management staan dag in dag uit in voor de controle, het onderhoud en de vernieuwing van de spoorinfrastructuur : de sporen, de seinen, de bovenleiding, .

  Zij ontwerpen, maken, onderhouden en herstellen ook belangrijke spooronderdelen en toebehoren, zoals wissels.

  Infrabel heeft verschillende werkzetels overal in België. Wij proberen rekening te houden met je woonplaats en de beschikbare functies.

  WELKE STAPPEN DOORLOOP JE?

  Solliciteer online >

  Wij nemen contact met je op >

  Welkom bij Infrabel!

  Heb je een beperking en kunnen redelijke aanpassingen je een vlotte sollicitatie ervaring garanderen? Laat het ons dan weten.

  VRAGEN OVER DEZE VACATURE?

  Over de selectieprocedure :

  Liesbeth Carton Tel : +32-25- E-mail :

  Vergeet niet een profiel aan te maken via Mijn Profiel . Je kan er niet alleen je gegevens aanvullen, maar ook job alerts aanmaken volgens jouw interesses.

  Zo ontvang je de nieuwe jobs en job events die bij jou passen als eerste in je mailbox.

  Heb je een beperking en kunnen redelijke aanpassingen je een vlotte sollicitatie ervaring garanderen? Laat het ons dan weten.

  Job days worden enkel georganiseerd voor externe kandidaten. Werk je al bij Infrabel en wil je van functie veranderen? Solliciteer dan via onze interne jobsite : >

  My Career.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier