Thesis opdracht Engineering
Prevost
Belgium
5 dagen geleden

Binnen onze afdeling engineering maken wij gebruik van gedetaileerde tijdstudies om analyzes uit te voeren over de bezettingsgraad van de mensen op de assemblage lijn.

Met deze data kunnen we de zogenoemde line balancing uitvoeren, waarbij we

 • garanderen dat alle verschillende type trucks binnen onze huidige cyclus tijden kunnen gebouwd worden
 • de juiste capaciteit aan manpower voorzien om een bepaalde productvariant te bouwen
 • zorgen dat de workload evenredig verdeeld wordt over de operatoren
 • alsook kijken we hoe wij het assemblage process kunnen optimaliseren.

  Maar we zouden een stap verder willen gaan en onderzoeken, in welke mate mogelijk, we met bovenvernoemde data ook de volledige volgorde waarin we onze trucks bouwen kunnen optimaliseren.

  Momenteel gebruiken we hiervoor een levelling systeem gebaseerd op talloze regels en ervaring van een aantal mensen. Dus als eerste stap is dit onderzoek een oefening om het resultaat van dit systeem te valideren en verbeteren.

  In een tweede fase lijkt het ons interessant om te onderzoeken of we bepaalde trends kunnen vinden in deze data alsook of we adhv AI een loop kunnen opzetten om deze sequence te blijven verbeteren gebaseerd op feedback van de productie lijn zelf.

  Wiskundig gezien gaat het hier dus over het oplossen van een planningsprobleem door een algoritme met doelfunctie op te stellen (of eventueel een heuristiek), met de gekende capacity constraints waar verschillende wegingsparameters aan kunnen gegeven worden.

  Jouw opdracht zou er dus in bestaan een optimalisatie routine te ontwikkelen die, gebaseerd op onze engineering data en een ongepland order boek, een zo optimaal mogelijke productie sequence kan genereren en op lange termijn leert om deze sequence te blijven verbeteren.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier