Juridisch Adviseur
Onafhankelijke Ziekenfondsen
Anderlecht, Brussel
8 uur geleden

Wat verwachten wij :

Klaar om onze nieuwe Juridisch adviseur te worden? In deze rol bied je juridische ondersteuning aan de Landsbond, de 4 onafhankelijke ziekenfondsen en de verwante vzw’s zodat ze de wetgeving naleven en hun verplichtingen nakomen ten opzichte van de controle-organismen.

Taken

Als juridische adviseur geef je voornamelijk juridisch advies over de volgende domeinen : de reglementering over de persoonlijke levenssfeer en het beheer van onze verzekeringsmaatschappij van onderlinge bijstand en ondersteuning van onze Compliance Officer.

Er zal ook een beroep op jou worden gedaan om punctueel advies te geven binnen het domein van de ziekenfondsactiviteiten, maar ook binnen alle rechtsdomeinen waarover de juridische dienst om advies wordt gevraagd, met name het informatietechnologierecht (bv.

onlinecontracten, reglementering inzake e-IDAS). Het juridisch beheer van de entiteiten die met de Landsbond verbonden zijn, valt eveneens onder de bevoegdheid van het departement : onze vzw en onze regionale maatschappijen van onderlinge bijstand.

In deze functie zal je een evenwicht moeten vinden tussen je onafhankelijkheid als adviseur en de interpretatie van de wetgeving zodat die correct nageleefd wordt, voor verschillende domeinen met talrijke interne en externe contacten.

Wie zoeken we :

We zoeken iemand met een sterk analytisch en synthetisch vermogen die tevens een kritische geest heeft. Je taken zijn zeer gevarieerd en gaan het nemen van beslissingen over presentaties in publiek tot teamwerk.

Je deinst er niet voor terug om je verantwoordelijkheid te nemen en kan standvastig blijven wanneer nodig, maar je bent ook niet te juridisch (je kan de teksten dus interpreteren).

Je bent proactief en gaat pragmatisch te werk, je denkt oplossingsgericht, zelfs als je klanten het je niet altijd gemakkelijk maken.

Verder verwachten wij

 • Een master in de rechten.
 • Drie jaar ervaring in de verzekeringswereld van de ziekenfondsen of in het domein van de persoonlijke levenssfeer is een pluspunt, maar je bent ook welkom zonder beroepservaring.
 • In dat geval ben je bereid om opleidingen te volgen in de bovenstaande domeinen.

 • Kennis van de reglementering rond informatietechnologierecht is een pluspunt.
 • Goede tweetaligheid (Nederlands-Frans).
 • Goede kennis van Microsoft Office.
 • Wat kunnen we u bieden :

  Eerst en vooral : een vast contract van onbepaalde duur . Een aantrekkelijk loon , aangepast aan je ervaring en competenties, plus een bonus , gebaseerd op je doelstellingen en de collectieve en persoonlijke resultaten.

  Er is meer in het leven dan een vast loon. Met ons Flexible Income PlanTM kun je zelf je eigen loonpakket samenstellen, bestaande uit een bezoldiging in speciën, aangevuld met wettelijke en extralegale voordelen, die je naar eigen goeddunken aanpast.

  Daarnaast zijn er talrijke extralegale voordelen : aansluiting bij Dentalia Plus en Hospitalia Plus, maaltijdcheques, ecocheques, groepsverzekering en een gsm.

  Kom je met het openbaar vervoer naar het werk? Dan betalen we 100 % van je reiskosten terug. We bieden ook een tegemoetkoming als je je eigen wagen gebruikt.

  Bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen ligt je carrière in jouw handen. Je krijgt alle kansen om jouw loopbaan de richting in te sturen die jij wenst : persoonlijk ondernemerschap is bij ons geen ijdel woord.

  Dit gaat natuurlijk samen met teamwerk, een pijler die cruciaal blijft in jouw functie. Je kunt bovendien ook tal van opleidingen volgen om je expertise aan te scherpen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier