Begeleider Nederlands conversatie tafels 'Babbelwijzer'
11.11.11
Antwerpen, BE
6 dagen geleden

IVCA is een open huis voor vrouwen met een migratie-achtergrond in een kwetsbare situatie. Het is een ontmoetingsplaats met een warm onthaal en een ruim aanbod aan activiteiten.

IVCA wil dat deze vrouwen in staat zijn om gebruik te maken van de rechten die hen toekomen. Dat zij vol zelfvertrouwen hun leven in eigen handen nemen, zich verbinden met hun leefomgeving en eraan participeren.

Daar gaan we voor. En we kunnen jouw inzet daarbij gebruiken!

IVCA is steeds op zoek naar vrijwilligers die samen met ons een gastvrije, warme plaats kunnen creëren, waar vrouwen met een migratieachtergrond zich welkom voelen en thuis’ kunnen komen.

Tijdens groepsactiviteiten ontmoeten vrouwen en vrijwilligers elkaar. Er worden ervaringen gedeeld en vrouwen vinden herkenning en steun bij elkaar.

Zij kunnen er vaardigheden leren en kennis opdoen. Interculturele ontmoeting en dialoog staan centraal binnen alle activiteiten en zijn een hefboom naar verbinding en participatie met de leefomgeving.

Zonder twijfel heb jij ook iets in je rugzak zitten dat je met de vrouwen zou kunnen delen.

Ben je goed met naald en draad? Of helemaal thuis in de digitale wereld? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Maak je graag gezellige babbeltjes?

Ben jij geboeid door thema’s zoals genderongelijkheid, emancipatie, (culturele) diversiteit? Wil je daar meer over leren?

Spring dan eens binnen in ons open huis waar de koffie altijd klaar staat. Of neem contact met ons op via macarena.gomez cawantwerpen.

be of bel naar 0460 / 975182. Wij nodigen je uit voor een gesprek waarin we samen gaan ontdekken hoe jij met jouw talent of motivatie iets zou kunnen betekenen voor de vrouwen in IVCA.

Concrete mogelijkheid

Begeleider Babbelwijzer :

Babbelwijzer is een programma waar vrouwen vrijblijvend en vrijwillig aan kunnen deelnemen om op een informele en laagdrempelige manier andere vrouwen te ontmoeten, in gesprek te gaan met elkaar, Nederlands te leren en meer wegwijs te worden in deze samenleving.

Wanneer? : Iedere Donderdag van 13u tot 12u.

Wat bieden we?

Een verzekering (vrijwilligerscontract)

Ondersteuning door een coach en door mede-vrijwilligers

Deelname aan leuke en ontspannende activiteiten die IVCA organiseert voor vrijwilligers en voor de deelneemsters (de vrouwen)

Vormingsmomenten

De kans om te leren over verschillende culturen en zinvol bezig te zijn

Wat vragen we?

 • Je bent minimaal een halve dag per week beschikbaar
 • Je durft te spreken voor een groep
 • Je staat open voor andere culturen
 • De betrokkenheid van de groep bewaken.
 • Je bent in de schoolvakanties vrij.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier