Onderzoekseenheid Accountancy, Finance and Insurance, Leuven
KU Leuven
Leuven
1 dag geleden

De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Leuven is op zoek naar een voltijds doctoraatsonderzoeker om academisch onderzoek te verrichten rond coöperaties, in het bijzonder de eigendomsstructuur van verzekeraars.

Onderzoeksteam Het FWO-SBO-project wordt uitgevoerd door de Faculteit Economie en Bedrijfskunde in samenwerking met Saint-

Mary’s University Sobey Business School, Halifax, Canada. Dit specifieke onderzoeksproject wordt uitgevoerd onder de supervisie van Prof.

Cynthia Van Hulle & Prof. Frederiek Schoubben (AFI Departement; Accounting, Finance & Insurance) in het kader van het Kenniscentrum voor Coöperatief Ondernemen.

Je hebt een masterdiploma : Handelswetenschappen, (Toegepaste) Economische Wetenschappen, Handelsingenieur of gelijkwaardig.

Je behaalde uitstekende studieresultaten (minimaal onderscheiding). Je hebt een aantoonbare interesse in de thema’s (sociaal) ondernemerschap, coöperaties, en / of goed bestuur.

Je bent analytisch sterk en staat intellectueel open voor een multidisciplinaire omgeving. Je hebt affiniteit met kwantitatieve onderzoeksmethoden.

Je hebt sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden zowel in het Nederlands als in het Engels. Je bent een teamplayer.

Het belangrijkste is dat u ons ongebreidelde enthousiasme voor wetenschappelijk onderzoek deelt.Coöperatieve ondernemingen zijn waarde gedreven organisaties waar leden zowel eigenaar zijn alsook een democratische controle uitoefen.

Coöperaties opereren voornamelijk buiten het traditionele economische denken van winstmaximalisatie en de focus op kapitaalverschaffers.

Bestuur wordt vaak beschreven als het meest onderscheidende element van coöperaties. Ze worden echter geconfronteerd met een aantal factoren die de aard van hun bestuur in vraag stellen.

In het kader van een breed FWO-SBO-project over het bestuur van coöperaties en hoe ze op deze uitdagingen beantwoorden, heeft dit project als doel om specifiek voor de verzekeringssector na te gaan op welke manier dit verschil in eigendomsstructuur voor-

of nadelig is voor de performantie en financiële gezondheid van (coöperatieve) verzekeraars.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier