Ecopower zoekt Projectverantwoordelijke hernieuwbare energie PV-projecten
Bond Beter Leefmilieu
Brussel, België
45 dagen geleden

Ons bedrijf Als burgercoöperatie voor hernieuwbare energie zet Ecopower volop in op de energietransitie. Onze medewerkers zetten zich elke dag in voor meer hernieuwbare-

energievoorziening en rationeel energiegebruik.We realiseren en beheren windturbineprojecten en PV-installaties, zetten in op groene warmte en begeleiden onze coöperanten en derden om zuiniger en bewuster met hun energie om te gaan.

Daarnaast is Ecopower energieleverancier : we leveren onze klanten elektriciteit, houtpellets en briketten uit eigen productie.

Op onze coöperatieve en duurzame manier van werken zijn we fier en we werken hard om die microbe verder te verspreiden in België en Europa.

Ecopower werkt om die reden steeds meer samen met andere (energie)coöperaties en is actief lid en bestuurder van netwerkorganisaties zoals REScoop.

eu, REScoopVlaanderen, Coopkracht, ... Onze waarden en manier van werken worden gewaardeerd door onze coöperanten en door maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor een gezonde, duurzame wereld.

Zo kreeg Ecopower in 2018 de Prix Financité voor duurzame investeringen en beloont Greenpeace ons jaarlijks met de hoogst mogelijke score in het klassement van Belgische stroomleveranciers (20 / 20).

Het maatschappelijke engagement van Ecopower tekent zich ook af in ons personeelsbeleid. Bij een sollicitatie zijn het je talenten, je ervaring en motivatie die de doorslag geven.

Samen met het draagvlak voor hernieuwbare energie, groeit ook het bedrijf. Momenteel zijn we op zoek naar een projectverantwoordelijke hernieuwbare energie PV-

 • projecten. De functie Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van PV-projecten van Ecopower en bentdaarvoor het aanspreekpunt;
 • Je werkt zelfstandig maar stemt geregeld af met je coördinator en je collega’s en je neemt actief deelaan het exploitatieoverleg;
 • Je stuurt installateurs van PV-installaties aan, maakt lastenboeken op, voorziet een planning, volgt deplaatsing en indienststelling van de installaties op en koopt de benodigde materialen aan.

  Je zorgt ervoor dat per site de juiste keuze gemaakt wordt inzake type panelen, opstelling,draagstructuren, omvormers, .

 • Je monitort de goede werking van de installaties en zorgt dat waar nodig passende acties genomenworden om rendementen te waarborgen en maximaliseren;
 • Je bent in staat zelf kleine interventies / installaties uit te voeren met de nodige kennis van zaken enexpertise. Grote of complexe interventies geef je door aan installateurs die je ook opvolgt.

  Je onderhoudt goed contacten met de eigenaars van de site (scholen, bedrijven, particulieren) eninstallateurs. Je volgt de evoluties in de sector (technieken, regelgeving, .

 • van naderbij op; Je beheert nauwgezet een databank van de PV-installaties (kenmerken van de installaties per site,rendementen, interventies, .
 • en kunt deze configureren. Je staat mee in voor het beheer van onzescada. Je volgt de productie van de installaties in detail op en waakt over de opbrengsten en het rendement;
 • Je verzorgt op kwalitatieve wijze de administratie van de projecten. Wie ben jij? Je beschikt over een hogere technische opleiding of bent gelijkwaardig door ervaring;
 • Je hebt interesse in hernieuwbare energie en duurzaam ondernemen; Je staat achter de visie van Ecopower op de energievoorziening in de toekomst : hernieuwbaar, decentraal en zuiver coöperatief;
 • Je bent gedreven, ondernemend en je geeft nooit op. Je bent gestructureerd, analytisch en creatief; Je bent flexibel; Je functioneert goed in een team en neemt actief deel aan het teamoverleg en maar kunt vooral ookzelfstandig werken en projecten trekken;
 • Je spreekt en schrijft correct en vlot Nederlands. Kennis van het Engels is een must, kennis van hetFrans is een meerwaarde;
 • Gespecialiseerde (praktijk)kennis van PV-technieken, elektrische installaties of ervaring in de sector iseen meerwaarde;
 • Kennis van HVAC-technieken in gebouwen is een meerwaarde. Je heb geen last van hoogtevrees en je beschikt over een rijbewijs B.

  Ons aanbod Een fijne werkplek in een aangenaam en volledig vernieuwd kantoor vlak bij het treinstation AntwerpenBerchem.

  Een uitdagende job met veel verantwoordelijkheid in een bedrijf met een sterke maatschappelijke enecologische focus. Flexibiliteit en ruimte voor eigen initiatief en de kans om je verder te ontwikkelen.

  Een aantrekkelijk salaris met extralegale voordelen (groepsverzekering, terugbetaling woon-werkverkeer, ...) Een goed evenwicht tussen werk en privé en fijne, gemotiveerde collega’s om je heen.

  Een omgeving waar we actief werken ter bevordering van gelijke kansen en diversiteit. Ben jij het talent dat wij zoeken?

  Solliciteer dan uiterlijk op dinsdag 31 juli 2018 via onze website : www.ecopower.be / vacatures. Laattijdige ofonvolledige sollicitaties komen niet in aanmerking.

  Je start liefst zo snel mogelijk maar een kwalitatieve selectieprocedure neemt natuurlijk enige tijd in beslag. Indiennodig wachten we op de juiste kandidaat.

  Wie zich kandidaat stelt, krijgt met zekerheid antwoord. Houd er welrekening mee dat het gerust twee maanden kan duren alvorens je iets van ons hoort.

  Kom je in aanmerking, danword je uitgenodigd voor een gesprek in ons kantoor te Berchem. Noteer ook dit : Ecopower bewaart de gegevens van sollicitanten in het kader van deze selectieproceduregedurende twee jaar met het doel een wervingsreserve aan te leggen.

  Je kunt ons te allen tijde vragen om jegegevens voor die termijn te verwijderen.

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier