Financieel & administratief Directeur
Heilig-Hartziekenhuis Lier
Lier, BE
6 dagen geleden
source : Zorgjobs.be

Open en transparant financieel beleid

Als regionaal acuut ziekenhuis met een volwaardig zorgaanbod voor een brede regio streeft Heilig Hart Lier naar kwaliteit en innovatie.

Het ziekenhuis maakt deel uit van het netwerk Briant (Mechelen-Bonheiden-Vilvoorde-Lier).

Als regionaal acuut ziekenhuis met een volwaardig zorgaanbod voor een brede regio streven wij naar kwaliteit en innovatie.

Het ziekenhuis maakt deel uit van het netwerk Briant (Mechelen-Bonheiden-Vilvoorde-Lier).

Functie

Als lid van het directiecomité, rapporterend aan de algemeen directeur, ben je strategisch en operationeel verantwoordelijk voor een open, transparant en betrokken financieel beleid in het ziekenhuis.

 • Je werkt in nauwe samenwerking met de RvB, algemeen directeur en de andere leden van het directiecomité, actief mee aan de strategische beleidsontwikkelingen van het ziekenhuis.
 • Jij bent verantwoordelijk voor zowel het strategisch beleid inzake administratieve en financiële werking, als voor de operationele organisatie van de administratieve en financiële processen in het ziekenhuis.
 • Je ziet toe op de correcte toepassing van de financiële regeling met de artsen. Daarnaast bereid je de bijsturing of aanpassing van de financiële regeling voor en voert samen met de algemeen directeur en de medisch directeur de onderhandeling met de medische raad of zijn vertegenwoordigers.
 • Je zorgt voor het correct toepassen van centrale inning in al zijn facetten (facturatie honoraria, kostentoewijzing, ventilatie volgens associatiecontracten).

 • Als coachende leidinggevende zorg je voor een motiverend personeelsbeleid binnen jouw departement. Je helpt je mensen om te groeien en bredere verantwoordelijkheden op te nemen.
 • Je zorgt ervoor dat de interne en externe communicatie vlot verloopt en dat jouw mensen goed samenwerken met iedereen in de organisatie.
 • Je volgt financiële trends op en analyseert in welke mate deze toe te passen of te implementeren zijn in het ziekenhuis.
 • Een goed databeheer, innovatief denken en werken maken deel uit van jouw functioneren.

  Profiel

 • Je combineert een masterdiploma in een financieel economische richting met minstens 5 jaar relevante ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur ervaring als directielid in de gezondheids- en welzijnszorg.
 • Je hebt een goede strategische visie, bent analytisch en cijfermatig sterk. Je bent vertrouwd met de ziekenhuisfinanciering, je kent de wetgeving, financiële vakterminologie en je volgt ontwikkelingen op in de financiële wereld.
 • Je hebt een coachende leiderschapsstijl, waarbij medewerkers zo veel mogelijk in hun kracht worden geplaatst en collega’s worden gestimuleerd om initiatieven te nemen die leiden tot beter functioneren van de ganse dienst.
 • Je bent positief kritisch van aard en je bent in staat om met weerstand en verschillende belangen om te gaan; je blijft constructief en focust op een optimale en professionele samenwerking.
 • Je houdt de vinger aan de pols in jouw domein, je bent sterk in stakeholdermanagement binnen en buiten het ziekenhuis en werkt als een echte teamspeler binnen het directieteam en in de beleidsorganen van de diverse netwerken.
 • Je kan je akkoord verklaren met de waarden en missie van het ziekenhuis.
 • Aanbod

  Je komt terecht in een strategische positie binnen een belangrijk regionaal ziekenhuis, met een dynamische omgeving, een warme cultuur, ambitieuze en inspirerende plannen, een stevige marktpositie en belangrijke speerpunten binnen het ziekenhuislandschap.

  Je kan daarenboven rekenen op een aantrekkelijk en competitief verloningspakket.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier