De Wulf-Mansioncentrum voor Antieke, Middeleeuwse en Renaissancefilosofie (OE)
KU Leuven
Leuven
1 dag geleden

Aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven is een deeltijdse academische vacature (80%) te bezetten in het kader van het editieproject Aristoteles Latinus.

Het editieproject Aristoteles Latinus is verbonden aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte, als onderdeel van het onderzoekscentrum De Wulf-Mansioncentrum voor Antieke, Middeleeuwse en Renaissancefilosofie , wordt gepatroneerd door de Union Académique Internationale / International Union of Academies en heeft tot doel het kritisch uitgeven van de middeleeuws-Latijnse vertalingen van de Griekse werken van Aristoteles.

Kandidaten dienen houder te zijn van een doctoraatsdiploma in Klassieke Talen (KlassiekeFilologie) en / of (Middeleeuwse) Wijsbegeerte.

Succesvolle kandidaten dienen aan de volgende voorwaarden te voldoen :

 • Zij bezitten een grondige kennis van de receptie van de aristotelische wijsbegeerte in de middeleeuwen.
 • Zij bezitten een grondige kennis van Latijnse en Griekse filologie, paleografie en codicologie.
 • Zij bezitten een grondige kennis van tekstkritiek en hebben ervaring met het kritisch uitgeven van middeleeuwse Latijnse teksten.
 • Zij zijn in staat hun filologisch en tekstkritisch onderzoek te verbinden met de studie van de geschiedenis van de wijsbegeerte.
 • Zij zijn in staat cursussen en seminaries te doceren aan studenten in de BA- en MA-programma’svan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte en andere faculteiten van de KU Leuven.
 • Zij beschikken over sterke organisatorische vaardigheden en goede sociale competenties.
 • Om hun onderzoekscompetentie in het domein van de middeleeuwse wijsbegeerte en Latijnse tekstkritiek (inclusief de voorbereiding van tekstkritische edities) aan te tonen dienen de kandidaten een publicatiedossier in dit domein voor te leggen dat in verhouding tot hun wetenschappelijke anciënniteit als excellent kan gelden.

 • Tot de indicatoren van excellentie kunnen daarbij behoren : de kwaliteit van de tijdschriften en de conferenties; wetenschappelijke prijzen;
 • positieve recensies van hun werk; deelname aan onderzoeksprojecten.

  Een goede kennis van het Engels is een vereiste. Kennis van het Frans, Duits en Italiaans strekt zeer tot aanbeveling. De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands.

  Als u bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een opleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen.

  Vooraleer u een lesopdracht in het Nederlands of Engels doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands resp. Engels te verwerven.

  undefined

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier