Marketing Communications Specialist
ABB
Zaventem, Brabant, Belgium
4 dagen geleden

Kom bij ABB in een team werken dat zich inzet voor een toekomst waarin innovatieve digitale technologieën een betere toegang tot schonere energie mogelijk maken.

ABB is per direct op zoek naar een :

Marketing Communications Specialist

Ben je op zoek naar een uitdagende job in een succesvolle, internationale en groeiende organisatie? Neem je de verantwoordelijkheid en heb je de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen?

En zie jij deadlines als een uitdaging in plaats van als een noodzakelijk kwaad? Dan is de functie van Marketing Communications Specialist je op het lijf geschreven!

ABB (ABBN : SIX Swiss Ex) is een toonaangevend wereldwijd technologiebedrijf dat de transformatie van samenleving en industrie stimuleert op weg naar een meer productieve, meer duurzame toekomst.

Door software te verbinden met haar productportfolio, bestaand uit Electrification, Robotics, Automation en Motion, verlegt ABB technologische grenzen.

ABB’s geschiedenis gaat meer dan 130 jaar terug en wordt gekenmerkt door topprestaties dankzij 110.000 getalenteerde medewerkers in meer dan 100 landen.

De business Motion is de globale marktleider op vlak van motoren en drives. Onze producten, oplossingen en service worden breed ingezet om de wereld draaiende te houden en dagdagelijks energie te besparen.

Klanten staan centraal in onze dienstverlening; ons onderscheidend vermogen op vlak van innovatie, efficiëntie en digitalisering is gericht op het genereren van meerwaarde voor klanten en partners.

De functie

Je bent binnen Motion Belux verantwoordelijk voor alle marketing communicatie. Je beweegt je moeiteloos op social media, kent de geheimen van sponsoring en ontwikkelt campagnes die iets teweegbrengen.

Ook onze directe en indirecte communicatie met Motion klanten behoort tot je taken. Je weet ook wat er binnen Motion speelt en maakt in no time de vertaalslag naar ijzersterke intranetcontent en een interne communicatie met inhoud.

Contact met de pers is je niet vreemd en voor beurzen en klantevents draai je je hand niet om.

Je maakt deel uit van een netwerk communicatieprofessionals op Europees en globaal niveau, dat over de grenzen heen projecten en best practices uitwisselt.

Bij dat alles rapporteer je aan de Local Sales Unit Manager Motion en aan de Managing Director van ABB Belux.

B2B Marketing communicatie Motion Belux taken :

 • In samenwerking met de Sales Unit Manager stel je jaarlijks het communicatieplan op voor Motion BELUX, implementeer je dit vanuit de behoeften van de markt en de strategie van ons bedrijf
 • Je bedenkt, coördineert en volgt marketing communicatieprojecten op (zoals webinars, beurzen, ) voor de Motion Bussiness
 • Je zorgt voor de online aanwezigheid, bent vertrouwd met social mediatools en bent in staat deze succesvol te integreren in de communicatiemix.
 • Je verrijkt je kennis als het gaat om wat we doen en vertaalt dat op effectieve wijze naar marketingcommunicatie-activiteiten voor een brede range aan doel- en publieksgroepen.
 • Je werkt samen met de Motion business bij de uitrol van marketing automatisatie, e.g. in Salesforce.com en zal op termijn zelf campagnes opstellen en uitrollen
 • Je positioneert Motion als the tought leader in de digitalisering van de industrie en neemt / ondersteunt verschillende initiatieven hieromtrent.
 • Je houdt het overzicht, waakt ervoor dat merkvoorschriften worden gerespecteerd
 • Je zorgt ervoor dat de GDPR wetgeving en ABB regels worden gerespecteerd in al de acties die je opzet
 • Je onderhoudt proactief contact met externe media, openbare instellingen en stakeholders met als doel het bedrijfsimago hoog te houden.
 • Corporate communicatie ABB Belux taken :

 • Je schrijft en verdeelt de ABB Belux crisiscommunicatie boodschappen in het Nederlands, Engels en Frans, en maakt deel uit van het crisis management team
 • Je waakt ervoor dat de ABB bedrijfsboodschap strookt met de waarden en dat de algemene kwaliteit van extreem hoog niveau is
 • Je ondersteunt de Managing Director van ABB BELUX (webcast, townhall, ) en coördineert alle communicatieactiviteiten in nauw overleg met het bedrijf en de markt.
 • Wat vragen we?

 • Bij voorkeur een opleiding richting Marketing of Communicatie
 • Minimaal drie jaar aantoonbare ervaring in B2B- marketing communicatie, interne en externe communicatie bij voorkeur in een soortgelijke sector (technologie, duurzame goederen)
 • Strategisch overzicht en de capaciteiten om prioriteiten te stellen en zelf te ondernemen
 • Copywritingvaardigheden in het Nederlands, Frans en Engels
 • Wat bieden we jou?

  Een uitdagende baan in een internationale en snel veranderende omgeving, waarbij geen dag hetzelfde is. We zetten ons sterk in op de ontwikkeling van ons personeel.

  Bovendien krijg je de ruimte om de functie naar eigen inzicht in te richten en wordt eigen initiatief op prijs gesteld. Daarbij kan je rekenen op een marktconform / competitief salaris en bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden, aansluitend bij je capaciteiten en ervaring.

  Wil je ons team komen versterken?

  Voor vragen over de vacature kan je terecht bij Patrick Brahm, Talent Partner, Guido Gezellestraat 126, 1654 Beersel, Belgium via email patrick.brahm be.abb.com.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier