DIGITALE COMMUNICATIE EXPERT
VITO
Mol, Belgium
3 dagen geleden
source : OnlyEngineerJobs

Beschrijving Ben jij een digital native voor wie digital marketing en impactvolle online communicatie geen geheimen kent?

Ben je gepassioneerd door duurzaamheid en wil je samen met onze onderzoekers het verschil maken in de transitie naar een duurzame samenleving?

Dan heeft VITO een boeiende uitdaging voor jou. VITO is een Vlaamse onderzoeksinstelling die dagdagelijks bezig is met innovatie en technologie om de transitie naar een duurzame toekomst te realiseren.

Zowel bedrijven als overheden komen bij ons met vragen over o.a. de energietransitie, optimaal gebruik van land, water en lucht, het vangen en gebruiken van CO2, het hergebruik van materialen enz.

Als communicatieteam binnen VITO werken we samen met de business om die innovaties te vertalen in inspirerende verhalen.

Elke dag is anders. Soms zijn we betrokken bij burgerprojecten zoals Curieuzeneuzen of DagVanDeWetenschap. Een ander moment organiseren we de Clean Vision Summit, een grote conferentie voor bedrijven die duurzame oplossingen zoeken.

Of we vertalen complexe wetenschappelijke studies in overzichtelijke infografics en animaties. Een ding is constant : je leert elke dag nieuwe dingen en je draagt elke dag bij aan een duurzame toekomst.

Ter illustratie geven we je graag een quote mee van Ewoud, lid van ons communicatieteam. "Ik solliciteerde destijds bij VITO omdat ik mijn communicatie-expertise wou inzetten voor een organisatie die oplossingen uitwerkt voor de milieu- en klimaatuitdagingen waar onze maatschappij mee te maken krijgt.

Nog geen seconde spijt van gehad. Je helpt echt het verschil maken. Ook al ben je geen onderzoeker, toch ben je als communicatiemedewerker een belangrijke schakel in de organisatie.

Onderzoeksresultaten of nieuwe technologieën geraken niet vanzelf tot bij overheden, bedrijven en burgers. Dat je hier onder andere in een echt groene omgeving werkt, regelmatig kunt thuiswerken en als fietser over de nodige faciliteiten beschikt, is uiteraard mooi meegenomen.

Ewoud Beirlant, Communicatie VITO Jouw missie bij VITO? Het succes van onze online campagnes verzekeren en de online visibiliteit naar onze doelgroepen verhogen : Je lanceert creatieve communicatiecampagnes in Hubspot zodat onze zichtbaarheid een boost krijgt.

De inhoud wordt je aangeleverd door je communicatiecollega’s en jij zorgt voor de praktische uitwerking, monitoring en optimalisering.

Een uitgebreide ervaring met Hubspot is dus noodzakelijk. Je beheert en optimaliseert de VITO corporate website (Drupal), rekening houdend met de corporate, commerciële en HR objectieven van de organisatie.

Je ontwikkelt en beheert specifieke project websites in samenwerking met onze IT afdeling met CRO ( Conversian Rate Optimization) praktijken in het achterhoofd.

Je zorgt ervoor dat onze doelgroepen hun weg vinden naar de VITO kanalen. Facebook manager, LinkedIn Campaign Manager, Twitter Adds, SEO of SEA kennen geen geheimen voor je.

Je bent ook steeds op zoek naar nieuwe opportuniteiten om onze stakeholders te bereiken. Analyseren en optimaliseren is jouw tweede natuur.

Je bent steeds op zoek naar verbetermogelijkheden voor onze digitale kanalen. Je bent thuis in alles wat Google te bieden heeft (Analytics, Ads, Search, Data studio ) en schakelt wanneer nodig andere middelen in A / B testing, Hotjar Je adviseert en ondersteunt de communicatie business partners bij het vorm geven van digitale campagnes en rapporteert (tussentijdse) resultaten in een overzichtelijk dashboard.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier