Veiligheidsadviseur
Cepa
Antwerpen
6 dagen geleden

Bedrijf

Het transport van gevaarlijke stoffen vraagt gespecialiseerde kennis. Indago, of het Infocenter Dangerous Goods, is dé partner voor alle bedrijven die betrokken zijn bij het transport van gevaarlijke goederen, zowel binnen als buiten de Antwerpse haven.

De gekwalificeerde veiligheidsadviseurs van Indago adviseren bedrijven bij het opzetten van een transportbeleid, begeleiden hen doorheen de complexe regelgeving, en helpen om het vervoer veilig te organiseren.

Indago is een organisatie van Cepa, de Centrale der Werkgevers aan de Haven van Antwerpen. Cepa vertegenwoordigt zo’n 125 bedrijven in het Antwerpse havengebied, behartigt hun belangen in het sociaal overleg en organiseert de Antwerpse havenarbeid van A tot Z.

Functiebeschrijving

Indago, het Infocenter Dangerous Goods in de Antwerpse haven zoekt een gemotiveerde veiligheidsadviseur voor de transportsector .

Bij het transport van gevaarlijke goederen ben jij hét aanspreekpunt voor de bedrijven waarvoor jij verantwoordelijk bent.

Je informeert en adviseert hen rond de regelgeving voor het transport van deze goederen. Via bedrijfsbezoeken blijf je op de hoogte van wat er speelt bij de bedrijven, en voor de laatste updates rond de transportregels sta je in contact met de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Om je wegwijs te maken in transportwetgeving, bieden we je een gepaste opleiding aan.

Wat is je takenpakket?

 • Je beheert de bedrijven waarvoor je aangesteld bent als veiligheidsadviseur. Dit doe je onder andere door : Controles uit te voeren van voertuigen, uitrusting, chauffeurs en lading aan de hand van controlelijsten.
 • Specifieke bedrijfsaudits te organiseren m.b.t. gevaarlijke goederen. De schriftelijke rapportering van de verschillende controles te verzorgen.

  Adviezen te geven over het vervoer van gevaarlijke goederen en de daarbij horende activiteiten zoals laden, lossen, verpakken, vervoersdocumenten Bedrijfsspecifieke opleidingen te geven.

  Jaarverslagen op te maken.

 • Je geeft daarnaast ook opleidingen aan verschillende organisaties.
 • Je volgt de veranderende regelgeving continu op.
 • Je onderhoudt het contact met bevoegde overheden, de Havenkapiteinsdienst
 • Profiel

  Je voltooide een master of bachelor opleiding (bedrijfskunde, logistiek management ).

 • Je hebt interesse in transport en logistiek.
 • Je kan zelfstandig werken en hebt aandacht voor detail en kwaliteit.
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je beschikt over een degelijke kennis Nederlands, Frans en Engels. Basiskennis van Duits is aangewezen.
 • Je kan vlot overweg met de courante computerapplicaties (MS Office).
 • Ervaring in een gelijkaardige functie (zoals werken met vervoersdocumenten) is een pluspunt.
 • Wij bieden

  Indago biedt je een boeiende en uitdagende functie aan, binnen een hecht team van ervaren collega’s. Je komt terecht in de uitdagende en steeds groeiende wereld van de transportsector.

  Je krijgt de kans om de nodige opleidingen te volgen voor jouw functie, en wij voorzien een aantrekkelijk salaris aangevuld met verschillende extralegale voordelen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier