Onderzoeksgroep Biomechanica van de Menselijke Beweging
KU Leuven
Leuven
1 dag geleden

De onderzoeksgroep biomechanica van de menselijke beweging is een multidisciplinair team van onderzoekers. Ons doel is om te onderzoeken hoe belasting van weefsels adaptieve processen in deze weefsels stuurt en hoe de eigenschappen van het neuro-musculoskeletaal systeem bewegingen beïnvloeden.

Hiertoe gebruiken we een combinatie van experimentele methodes en computersimulaties.

 • Je beschikt over een Master in de Ingenieurswetenschappen (Biomedische technologie, Werktuigkunde, Wiskundige Ingenieurstechnieken, Computerwetenschappen) of equivalent beschikken.
 • Je hebt een sterke interesse in biomechanica en ervaring met programmeren (Matlab, C++) en numerieke optimalisatie en wil graag in een multidisciplinair team werken.
 • Je kunt verantwoordelijkheden opnemen en zelfstandig werken.
 • Je bent geïnteresseerd in het geven van lessen in biomechanica en in het begeleiden van masterproeven binnen dit domein.
 • Je beschikt over goede communicatievaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) en spreekt vloeiend Nederlands en Engels.
 • Je wil samenwerken binnen een multidisciplinair team van wetenschappers met verschillende achtergronden (bewegingswetenschappen, orthopedische chirurgen).
 • We bieden een doctoraatspositie aan voor de ontwikkeling en validatie van model-gebaseerde simulaties die het wandelpatroon van kinderen met hersenverlamming na een orthopedische interventie voorspellen.

  Een hersenletsel voor, tijdens, of kort na de geboorte veroorzaakt hersenverlamming (CP) bij 1 op 500 pasgeborenen. CP leidt tot een groot aantal beperkingen in motorische controle en het spier-skeletsysteem die samen zorgen voor problemen bij het stappen.

  Twee derde van de kinderen met CP kunnen stappen en de meeste van hen ondergaan in hun vroege tienerjaren een orthopedische ingreep om botmisvormingen en spiercontracturen te behandelen.

  Helaas leidt deze ingreep in 1 op 4 kinderen niet tot een verbetering van het wandelpatroon. Het doel van dit project is de ontwikkeling validatie van een computer-gebaseerde methode om het wandelpatroon na de behandeling te voorspellen.

  We steunen hierbij op onze expertise in subject-specifiek modeleren en simuleren van beweging. Een dergelijke methode kan de selectie van een behandeling drastisch verbeteren door chirurgen toe te laten om voor de ingreep het resultaat van verschillende behandelingsopties te vergelijken.

  We zijn op zoek naar een dynamische en gemotiveerde kandidaat met interesse in het ontwikkelen en gebruiken van computersimulaties om menselijke beweging te bestuderen.

  De kandidaat zal tevens lesopdrachten opnemen (in het Nederlands) binnen de onderwijscluster biomechanica of een andere onderwijscluster afhankelijk van ervaring.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier