Data Platform Ingenieur
Vias institute
Brussels, Belgium
4 dagen geleden

De verkeersveiligheid verbeteren, samen met de mobiliteit, de maatschappelijke veiligheid en voortaan ook de gezondheidszorg.

Dat is het doel van Vias institute als belangrijk Belgisch kenniscentrum. Vias institute heeft een dynamisch en multidisciplinair team met focus op onderzoek, advies en ontwikkeling van innovatieve toepassingen.

Hiervoor wordt nauw samengewerkt met onderzoeksinstellingen, burgers, beleidsmakers en bedrijven in binnen- en buitenland.

Takenpakket

Vanuit het Data Solutions team werkt Vias institute aan schaalbare data- toepassingen die als cloud services geïntegreerd kunnen worden binnen de operationele flows van onze klanten.

Diverse databronnen, afkomstig van onze eigen applicaties, open kanalen of partners, worden samengebracht en via moderne algoritmes verwerkt tot nieuwe inzichten.

Als Data Platform Ingenieur sta je mee in voor de implementatie en het onderhoud van het VIAS big data cloud platform. Je ontwikkelt performante pipelines voor de integratie van de big data stack met verschillende analytische services, zowel voor interne als externe klanten.

In samenwerking met data wetenschappers zorg je voor de implementatie van machine learning use cases.

Profiel

 • Je hebt een graduaat / master in informatica, een diploma als industrieel ingenieur, of equivalent op basis van aantoonbare ervaring
 • Je hebt ervaring als ontwikkelaar in Java of een andere general-purpose object-georienteerde / functionele programmeertaal.

  Ervaring met één van de volgende technologieën is een pluspunt : Apache Spark, Scala, Python, R.

  Ervaring met Cloud platformen zoals AWS, Azure of GCP is een plusplunt

  Je hebt algemene kennis over data pipelines, ETL-processen, SQL / no-SQL database systemen, big-data storage / processing technologieën en agile software ontwikkeling.

  Kennis van web services en REST is een pluspunt

  Kennis van Linux & Bash programmatie is een pluspunt

  Je bent bereid om je te verdiepen in vermelde en nieuwe technologieën door interne opleiding en zelfstudie.

  Tot slot ben je klantgericht en een echte teamspeler

  Aanbod

  Vias biedt een gevarieerde functie in een professionele en toe komst ge richte organisatie met een marktconform salarispakket, inclusief extralegale voordelen.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier